Loading...
Verbouwing Villa Z Waalre 2017-11-21T18:27:18+00:00

Omschrijving

Verbouwing Villa Z Waalre

 

De woning te Waalre is getransformeerd van een gedateerde jaren tachtig woning tot een eigentijds vormgeven villa met een modernistische uitbouw aan de achterzijde van het huis. De bestaande gefragmenteerde achtergevel, welke bestond uit verschillende bouwkundige elementen (carport, overdekt terras en hoofdvolume) wordt nu in één dynamische beweging met elkaar verenigd middels de toevoeging van een nieuwe, rank gedetailleerde, luifel. Door de luifel schuin omhoog te laten lopen kan, samen met de toegevoegde lichtstraat op het dak, veel daglicht de sacrale woonruimte binnendringen. Tevens zorgt de luifel in de zomer voor de benodigde zonwering, en krijgt de laaghangende winterzon vrij spel om de woonkamer in de koude maanden te verwarmen. De gekozen thematiek van de zwarte verticale latten komt terug in het entreemotief t.p.v. de voormalige carport aan de voorgevel. Hier worden beide elementen op een vanzelfsprekende wijze met elkaar verbonden, waardoor meer rust en eenheid wordt gecreëerd in het gevelbeeld.

Foto’s Dario Sposini


Details

Opdrachtgever(s):

  • Familie Z

Aannemer:

  • De Wit Van Loon

Status:

Opgeleverd