Bureau

Wenink Holtkamp Architecten is een jong en dynamisch architectenbureau dat gevestigd is op Strijp-S in Eindhoven. Jan Peter Wenink en Ferdy Holtkamp zijn het bureau in 2012 gestart na een prijswinnend ontwerp te hebben gemaakt voor de internationale prijsvraag Europan. In korte tijd heeft Wenink Holtkamp Architecten een breed portfolio op kunnen bouwen op gebied van herbestemming en nieuwbouw. Het team van Wenink Holtkamp Architecten ontwerpt op verschillende schaalniveaus, van op maat gemaakte woningen voor particulieren tot grootschalige projecten voor professionele partijen. Wenink Holtkamp Architecten heeft meerdere toonaangevende ontwikkelaars als vaste opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld BOEi, Natuurmonumenten, BAM, TBI en BPD.

Ferdy Holtkamp

Ferdy Holtkamp doorliep de MTS te Deventer en HTS te Zwolle, waarna hij in 2007 cum laude afstudeerde aan de TU te Eindhoven. Hij werkte tijdens zijn studietijd o.a. voor verschillende aannemers en voor architectenbureau en duurzaamheidspionier Kristinsson te Deventer. Hij heeft door zijn uitgebreide technische achtergrond ervaring van timmerman op de bouwplaats tot architect bij de internationaal bekende bureaus. In 2012 richtte hij Wenink Holtkamp Architecten op. Ferdy Holtkamp is buiten zijn werkzaamheden voor het bureau ook werkzaam in het onderwijs als afstudeermentor bij de Academie van Bouwkunst in Arnhem.

Jan-Peter Wenink

Jan-Peter Wenink doorliep de MTS te Deventer en HTS te Zwolle, waarna hij in 2006 succesvol afstudeerde aan de TU te Eindhoven. Hij werkte tijdens zijn studietijd voor o.a. het restauratiebureau Kreek en duurzaamheidspionier Kristinsson te Deventer en heeft ervaring van timmerman op de bouwplaats tot architect bij toonaangevende ontwerpbureaus. In 2012 richtte hij Wenink Holtkamp Architecten op. Jan-Peter heeft ruime ervaring met het ontwerpen en begeleiden van projecten in de sectoren woningbouw, zorg en utiliteitsbouw alsmede restauratie en renovatie projecten.