Architectenbureau Wenink Holtkamp Nederland2017-09-18T09:38:22+00:00

Bureau

Wenink Holtkamp Architecten is een jong en dynamisch architectenbureau op Strijp-S in Eindhoven. We combineren een ruime ervaring, opgedaan bij gerenommeerde architectenbureaus als Koen van Velsen, René van Zuuk, Diederen Dirrix en Grosfeld van de Velde, met een uitgebreide technische achtergrond (MTS, HTS, Technische Universiteit). Daardoor zijn wij in staat om het gehele ontwerp tot in het kleinste detail vorm te geven. Een prijswinnend ontwerp bij de internationale prijsvraag EUROPAN heeft er toe geleid dat wij in 2012 zijn gestart met ons bureau. Op dit moment zijn we actief op het gebied van nieuwbouw, verbouw, herbestemming en renovatie.

Ferdy Holtkamp

Ferdy Holtkamp doorliep de MTS te Deventer en HTS te Zwolle, waarna hij in 2007 cum laude afstudeerde aan de TU te Eindhoven. Hij werkte tijdens zijn studietijd o.a. voor verschillende aannemers en voor architectenbureau en duurzaamheidspionier Kristinsson te Deventer. Hij heeft door zijn uitgebreide technische achtergrond ervaring van timmerman op de bouwplaats tot architect bij de internationaal bekende bureaus: Rene van Zuuk architecten te Almere, architectenbureau Koen van Velsen te Hilversum en Diederen Dirrix te Eindhoven. Hij heeft gewerkt aan projecten van grote schaal, zoals het nieuwe station van Breda. In 2012 richtte hij Wenink Holtkamp Architecten op.

Jan-Peter Wenink

Jan-Peter Wenink doorliep de MTS te Deventer en HTS te Zwolle, waarna hij in 2006 succesvol afstudeerde aan de TU te Eindhoven. Hij werkte tijdens zijn studietijd voor o.a. het restauratiebureau Kreek en duurzaamheidspionier Kristinsson te Deventer en heeft ervaring van timmerman op de bouwplaats tot architect bij toonaangevende ontwerpbureaus. Na de TU heeft hij 6 jaar gewerkt bij het internationaal bekende bureau Grosfeld Van der Velde architecten, waar hij diverse projecten in de sectoren woningbouw, zorg en utiliteitsbouw alsmede restauratie en renovatie projecten heeft ontworpen en begeleid. In 2012 richtte hij Wenink Holtkamp Architecten op.