Loading...
Verbouwing Villa R Veldhoven2018-10-15T15:56:29+00:00

Omschrijving

Verbouwing Villa R Veldhoven

In het bosrijke buitengebied van Veldhoven heeft Wenink Holtkamp Architecten de verbouwing van een jaren 60′ villa vormgegeven. De bestaande villa heeft een grondige renovatie en modernisering ondergaan en de bestaande serre is vervangen door een nieuwe modern vormgegeven uitbouw.

In de nieuwe situatie is de bestaande gesegmenteerde woonkamer opengebroken en is er een vloeiende ruimte onstaan die woonhuis en uitbouw naadloos met elkaar verbindt. De unieke locatie midden in het groen is leidend geweest in het vormgeven van de verbouwing. Zichtlijnen vanuit het woonhuis richting de tuin vormen de basis van de plattegrond. De uitbouw is voorzien van volglazen overhoekse puien waardoor er vanuit de woonkamer en de woonkeuken een panoramisch zicht op de tuin ontstaat. De gesloten delen van de nieuwe uitbouw zijn voorzien van in zwart uitgevoerde houten gevelbekleding. De donkeren latten in combinatie met de minimalistisch vormgegeven dakrand en openingen geven de uitbouw een strak, modern en ingetogen voorkomen dat zich op een vanzelfsprekende manier in de groene omgeving voegt.

Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

  • Familie R

Aannemer:

  • Van Kaathoven Bouw

Status:

Opgeleverd