Omschrijving

Renovatie Stadspoortgarage Deventer

Met de renovatie van de Stadspoortgarage hebben we de rijke geschiedenis die kenmerkend en specifiek is voor de plek beter tot uiting laten komen. Het feit dat de restanten van de Noordenbergtoren zich binnen de gebouwgrenzen bevindt is al zo bijzonder dat we de bezoeker vooral willen wijzen op de geschiedenis van dit rijksmonument.

Bij de entree aan de Gibsonstraat komt dit tot uiting door het maken van een glazen doosje bedrukt met één van de mooiste schilderijen van Deventer. Aan de Binnensingel is dit zelfde schilderij op een grafische manier op een scherm geprojecteerd. Deze ingrepen markeren de entrees en transformeren ze van donker en onduidelijk naar heldere en prettige entrees.

In de parkeerkelder is een nieuwe routing gecreëerd en is er door het toepassen van heldere en frisse kleuren een veel aangenamere ruimte ontstaan. De trapopgang richting de binnenstad is gemarkeerd d.m.v. het toepassen van houten bekleding om zo de ruimte meer warmte te geven. De belangrijkste plekken in de parkeerkelder, de opgang richting de binnenstad en het monument, worden extra benadruk door de “zwarte wereld” waarin zij zich bevinden in ons voorstel