Loading...
Renovatie Stadspoortgarage Deventer 2017-07-12T12:01:00+00:00

Omschrijving

Renovatie Stadspoortgarage Deventer

Met het concept voor de renovatie willen we de rijke geschiedenis die kenmerkend en specifiek is voor die plek beter tot uiting laten komen. Het feit dat de restanten van de Noorderbergtoren zich binnen de gebouwgrenzen bevindt is al zo bijzonder dat we de bezoeker vooral willen wijzen op de geschiedenis van dit rijksmonument.

Bij de entrees komt dit tot uiting door het maken van twee glazen doosjes bedrukt met één van de mooiste schilderijen van Deventer. Deze doosjes markeren de entrees en transformeren ze van donker en onduidelijk naar heldere en prettige entrees.

In de parkeerkelder is een nieuwe routing gecreëerd en is er door het toepassen van heldere en frisse kleuren een veel aangenamere ruimte ontstaan. De trapopgang richting de binnenstad is gemarkeerd d.m.v. het toepassen van houten bekleding om zo de ruimte meer warmte te geven. De belangrijkste plekken in de parkeerkelder, de opgang richting de binnenstad en het monument, worden extra benadruk door de “zwarte wereld” waarin zij zich bevinden in ons voorstel


Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

  • Gemeente Deventer

Aannemer:

  • Nog niet bekend

Status:

Voorlopig Ontwerp