Loading...
Herbestemming Lakfabriek KVL Oisterwijk 2017-07-17T11:20:38+00:00

Omschrijving

Herbestemming Lakfabriek KVL Oisterwijk

De Lakfabriek zal transformeren tot 25 loftwoningen. In het pand zullen drie type woningen komen; studio’s, appartementen en grond gebonden woningen. De terugliggende moderne glazen toevoeging op het dak genereert een extra bouwlaag, waar een fantastisch uitzicht wordt geboden op het KVL terrein en het centrum van Oisterwijk. Doordat de toevoeging terug ligt van de bestaande gevel wordt op natuurlijke wijze buitenruimte gegenereerd. Wenink Holtkamp is verantwoordelijk voor het totaal ontwerp en heeft tevens een groot deel van de bewoners persoonlijk begeleid bij het bepalen van hun ideale indeling.De Lakfabriek op het KVL-terrein in Oisterwijk wordt door Wenink Holtkamp Architecten in opdracht van BOEI en Nico de Bont TBI herbestemd en zal in haar nieuwe functie 25 loftwoningen gaan herbergen. Het in 1925 door architect A. Benoit ontworpen gebouw wordt gekenmerkt door een ingetogen baksteenarchitectuur waarbij de strakke verdeling van de gevelopenigen een ritmisch gevelbeeld oplevert. Aan de binnenzijde zorgt een betonnen structuur van kolommen voor een relatief grote vrijheid in de plattegronden.
Het waarborgen van het rauwe industriële karakter van het voormalig fabrieksgebouw is één van de uitgangspunten bij de herbestemming. Dit uitgangspunt is onder andere terug te zien aan de binnenzijde van de Lakabriek, waar de bestaande constructie zoveel mogelijk in het zicht wordt gelaten. Ook in de gevel is hier aandacht aan besteed. Kenmerkend hiervoor zijn de nieuwe aluminium kozijnen. Deze worden uitgevoerd met een klassieke profilering en roedeverdeling, in overeenstemming met de oorspronkelijke stalen kozijnen.
In het pand zullen drie type woningen komen; studio’s, appartementen en grond- gebonden woningen. De terugliggende moderne glazen toevoeging op het dak genereert een extra bouwlaag, waar een fantastisch uitzicht wordt geboden op het KVL terrein en het centrum van Oisterwijk. Doordat de toevoeging terug ligt van de bestaande gevel wordt op natuurlijke wijze buitenruimte gegenereerd. Wenink Holtkamp is verantwoordelijk voor het totaal ontwerp en heeft tevens een groot deel van de bewoners persoonlijk begeleid bij het bepalen van hun ideale indeling.


Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

  • BOEi
  • Nico de Bont

Aannemer:

  • Nico de Bont

Status:

In uitvoering