Wenink Holtkamp Architecten, BOEi en TBI-onderneming Nico de Bont realiseerden 25 unieke loftwoningen in de Lakfabriek op het KVL-terrein in Oisterwijk. Op dinsdag 5 september werd samen met de bewoners de oplevering feestelijk gevierd en is de Lakfabriek symbolisch overgedragen.

Bijzonder proces

Het ontwerp en de indeling van de woningen is bepaald in samenspraak met de bewoners. In een vroeg stadium gaven geïnteresseerden tijdens brainstormavonden invulling aan het plan. Er is zoveel mogelijk gehoor gegeven aan de wensen, waarbij het wooncomfort anno nu niet uit het oog is verloren. Het diverse woonaanbod van grondgebonden woningen, appartementen en studio’s in combinatie met de eigen creatieve indelingen per woning geeft de dynamiek weer van deze bijzondere herbestemming. Het industriële gebouw heeft haar karakter behouden en de authentieke elementen zijn bewaard gebleven.

Gevarieerde doelgroep

De passie voor industrieel erfgoed leeft bij verschillende doelgroepen. De Lakfabriek wordt bewoond door een groep gevarieerde bewoners in alle leeftijdscategorieën, die elk een eigen creatieve invulling aan de woning gaven. Hierdoor zijn er echt 25 unieke loftwoningen ontstaan.

Met de herbestemde Lakfabriek blijft een mooi en belangrijk stuk industrieel erfgoed op het KVL-terrein behouden.

Voor meer over de herbestemming van de Lakfabriek klik hier.

fotografie: Jan van Dalen