Project Description

Woonhuis VL

De villa is onderdeel van de nieuwbouwontwikkeling Oerle Zuid in Veldhoven (dorp nabij Eindhoven). De villa welke is opgetrokken uit lichtbruin genuanceerd metselwerk met naturel houten vlakvulling is gesloten naar de straat en volledig transparant naar de privétuin. Deze transparantie zorgt voor een intense relatie met de tuin die zo integraal onderdeel wordt van de beleving van de leefruimtes op de begane grond. De compacte bouwmassa op de verdieping met slaapvertrekken is zodanig gesitueerd dat de ochtend-, middag- en avondzon maximaal vat hebben op de tuin. De architectuur van de woning krijgt door de positie van de opbouw en diverse uitsnedes op de begane grond, waaronder die voor een ruime carport, een eigenzinnig karakter dat verder wordt versterkt door de materialisering in metselwerk en hout.