Loading...
Verbouwing Villa L Waalre 2017-11-27T21:21:33+00:00

Omschrijving

Verbouwing Villa L Waalre

De gedateerde Villa die in de jaren 60 in Waalre werd gebouwd kreeg van Wenink Holtkamp Architecten een extreme make-over. Het oude kantoorgedeelte van de woning werd de living ,dat verhoogd ligt t.o.v. de straat en een mooi uitzicht op de omgeving biedt. Op de begane grond (t.p.v. de oude woonkamer) werd een slaapkamer met inloopbadkamer toegevoegd, zodat de woning levensloopbestendig kan functioneren. De bestaande metselwerk wanden werden ingepakt met hoogwaardige isolatie en strak gestukt. De belangrijkste ingreep op de woning zit aan de achterzijde van het huis. Hier is een eigentijdse minimalistische uitbouw gemaakt die de gehele breedte van het huis beslaat. De minimalisatie uitstraling van de verbouwing komt goed tot uiting in de verfijnde detaillering van het dakrand detail. Met vloeiende lijnen is een contract gezocht met het bestaande traditionele hoofdvolume. De woonkeuken die in de gevel geheel transparant is uitgevoerd en tussen de nieuwe luifel en het nieuwe opgetilde terras lijkt ‘ingeklemd’, steekt als het ware de achtertuin in. Daardoor wordt vanuit de living een direct contact gelegd met de riante groene achtertuin.

Foto’s Dario Sposini


Details

Opdrachtgever(s):

  • Familie L

Aannemer:

  • Van Kaathoven Bouw

Status:

Opgeleverd