Loading...
Woonhuis S Eindhoven 2017-08-31T17:00:38+00:00

Omschrijving

Woonhuis S Eindhoven

Woonhuis S is gelegen in noord Eindhoven en ligt in een flauwe oksel van de weg. De bijzondere gevelcompositie komt voort uit de afwijkende kavelvorm en beweegt mee met de vorm van de weg. Door op verschillende posities delen uit het volume weg te nemen ontstaat een spannende sculptuur die zich vanuit elke hoek anders laat lezen. Door de snedes afwijkend te materialiseren oogt het volume minder massief. De voorzijde van de woning is relatief gesloten, met uitzondering van een groot overhoeks raam dat een mooi zicht geeft over de straat. Door de woonkamer op te tillen ten opzicht van het maaiveld wordt op subtiele wijze privacy gecreëerd ten opzichte van de straat. De achtergevel is in tegenstelling tot de voorgevel bijna geheel transparant, met een panoramisch uitzicht over de tuin.


Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

  • Familie S

Aannemer:

  • nog niet bekend

Status:

Voorlopig Ontwerp