Omschrijving

Stroomversnelling Soesterberg

Het gaat om het tweede prototype in het kader van De Stroomversnelling voor woningcorporatie Portaal. Bij de renovatie van 109 doorzonwoningen hebben we ervoor gekozen om wederom baksteen toe te passen, om aan te blijven sluiten op de baksteenarchitectuur van de wijk. Er is gekozen voor een frisse gele hilversumsteen. De gevel is opgebouwd uit verschillende metselwerkverbanden om meer verfijning en detail aan te brengen. De zinken bakgoot is vervangen voor een overstek waarin de goot is opgenomen. Dit overstek zorgt voor natuurlijk zonwering voor de ramen op de eerste verdieping en geeft een extra dimensie aan de gevel. Dankzij het geïsoleerde gevelelement zijn we in staat negges te maken waardoor er, in tegenstelling tot de bestaande gevel, duidelijke plastiek ontstaat in de gevel. Samen met de verschillende metselwerkverbanden, het gootoverstek en de luifel levert dit een subtiel en genuanceerd beeld op dat met de gele steen fris en sprankelend oogt. In opdracht van BAM woningbouw