Omschrijving

Schuurwoning Liempde

Het woonhuis van de familie V zal niet worden gesitueerd in de bebouwingslijn van de bestaande lintbebouwing, maar zal onderdeel gaan uitmaken van een schurenensemble wat zo’n 30 meter terug ligt t.o.v. de weg. Door het woonhuis zo dicht mogelijk bij de bestaande schuren te situeren wordt de ruimte tussen het nieuwe volume en de bestaande woning zo breed mogelijk gehouden, zodat het zicht op het achterland weids is en voor een optimale groenbeleving zorgt, voor zowel de bewoner als de voorbijganger. Door een zichtlijn in het huis op te nemen van de noord- tot de zuidgevel, komt ook de dieptewerking van de omgeving in het ontwerp terug. Tevens wordt door het toepassen van zwart gebeitste houten planken als gevelbekleding en een antraciet stalen golfplatendak de relatie aangegaan met de bestaande schuurtypologiën uit de directe omgeving.