Omschrijving

Ossuarium Den Bosch

Het ossuarium in Den Bosch zien we niet als een autonoom element, maar als een toevoeging aan de collage van velden en atmosferen. In het ontwerp is het ossuarium een veld met een sterk eigen karakter en beleving. Een veld dat uitnodigt tot toetreding,  ontdekking en ruimte geeft aan bezinning en herinnering. Een veld, dat net zoals de begraafplaats, een heldere structuur heeft maar je tevens laat dwalen en mijmeren.Doordat het groen domineert in de lucht kan het ossuarium als een herkenbaar punt beter dicht bij de grond blijven en daar je blik vangen. Een subtiele landmark dat zijn plaats kent onder de bomen. Bij het betreden word je in het object opgenomen, maar ben je tevens buiten. Bij de plaats van de overledene, de dierbare, kun je de wind voelen, de vogels horen en  het licht door de bomen zien vallen.