Loading...
Herbestemming Kerk Schore 2017-05-08T09:21:53+00:00

Omschrijving

Herbestemming Kerk Schore

In de herbestemming biedt de kerk een nieuw onderdak aan een kinderdagverblijf en vijf starterswoningen. Elke  woning is voorzien van een  privéontsluiting  en gezien de beperkte inhoud van de kerk is deze noodgedwongen aangebracht aan de buitenzijde. Hierbij willen we, in de vorm van een eenduidig abstract volume, een duidelijk onderscheid maken tussen het oude en het nieuwe.  Dankzij de gedeelde functie van de entree, meterkast, daglicht en de toegang tot de tuin, blijft de ingreep op de gevel tot een minimum beperkt. Met het doel om de structuur van de kerk zoveel mogelijk in tact te houden, zijn de verdiepingsvloeren tweezijdig opgelegd in de nieuwe woningscheidende wanden.  Dankzij deze opzet blijven de kerkventers volledig in het zicht en ervaart men, doordat men door de vides tot in de nok van het gebouw kan kijken, het bijzonder sacrale gevoel van de kerk.(ontwerp i.s.m. Martijn van Bentum)


Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

  • Kerkbestuur N.H. Kerk Schore