Omschrijving

Herbestemming U-gebouw KVL Oisterwijk

Het U-gebouw op het KLV-terrein in Oisterwijk heeft zijn eenheid en kenmerkende atmosfeer te danken aan zijn bakstenen huid die voor een groot gedeelte al 90 jaar oud is. In de herbestemming moeten we deze baksteenarchitectuur koesteren en zo veel mogelijk behouden, echter mogen de nieuwe functies zich op geregisseerde plekken wel manifesteren in de gevels en daarom is de huid is op verschillende posities transparanter gemaakt om de geslotenheid van het U gebouw naar zijn direct omgeving te doorbreken en de nieuwe functies meer lichtinval en uitstraling naar buiten toe te geven.  Vooral het plein dat door de U vorm omsloten wordt kan in de toekomst als een centraal plein op het KVL-terrein fungeren en daarom zijn hier meerdere ingrepen voorgesteld om een levendig plein te creëren, zonder dat het karakter van het U gebouw verloren gaat.In opdracht van BOEi